Pat Cool  revival

op het 

100-jarig feest van de roos

in Lottum

13 augustus 17.30 uur

 

De in 1972 opgerichte band speelde hun eerste echte grote optreden op het Midsummerfestival in Meerlo. Helaas duurde het bestaan niet heel lang. Door werk, verhuizingen en studie beleefde de band  hun slotakkoord als voorprogramma van Electric Light Orchestra. Individueel bleven ze echter actief in de muziek en van tijd tot tijd speelden ze nog samen. In 2018 speelden ze voor het laatst hun grote concert in Grenswerk op het Seventies Festival.

 

 

Nu,  50 jaar na oprichting,  is Pat Cool nog één maal én voor het laatst, terug. 

 

De hippies van toen:

Gé Titulaer - zang en toetsen

Huub Timmermans - toetsen en een beetje zang

Peter Tiggelers - drums

Tom van der Schoot - basgitaar

zijn nu respectabele mannen op leeftijd. Maar doen voor hun jongere vakgenoten niet onder. De ruwe diamanten, zijn gepolijst door de tijd en ervaring.  De energie spat er nog af, als ze hun symfonische rockmuziek ten gehore brengen.

 

In de huiskamer bij Huub wordt inmiddels weer druk gemusiceerd, om in topvorm te blijven

 

Stukje historie

Ik zal een jaar of 20 geweest zijn, toen mijn vader via een goede vriend de beschikking kreeg over een vleugel. Ik speelde al trompet, blokfluit en dwarsfluit. Piano spelen heb ik mezelf toen spelenderwijs aangeleerd. Maar wanneer je leuk kunt piano spelen, en nog beter kunt zingen, wil je als enthousiast muzikant een bandje oprichten. Mijn vriend Huub Timmermans, pianist en organist zag een eigen band wel zitten. Via vrienden stond plotseling Tom van der Schoot voor mijn deur. Een nog jonge gast van 16 jaar, met een basgitaar die groter was dan hijzelf. Verrast door zijn muzikaliteit was hij direct aangenomen als derde muzikant. Via mijn zwager Hans Saris (Static) hoorde ik dat Peter Tiggelers interesse zou hebben om de band met drums te komen complementeren. Pat Cool was geboren !

Na een jaar stevig repeteren stond het concept als een huis. Vele kleine optredens volgden totdat wij in contact kwamen met Dimitri van Toren,  die ons  aan een platencontract hielp. Dat werd 'Daybreak'. We werden in Hilversum meteen gebombardeerd tot Tip-Elpee en vele grote optredens volgden. Na een aantal  succesvolle jaren moesten we er helaas voor kiezen om ermee te stoppen. Tom vertrok naar Groningen voor studie, Huub en Peter stortten zich volledig op hun bedrijf. En ik ging solistisch verder in de jazz. We hebben echter altijd contact gehouden.

Wil je dit laatste optreden meemaken?

Op de website: Home - Rozendorplottum (feestvanderoos.nl)  kun je een ticket bestellen dat de gehele dag toegang geeft tot alle optredens.